Wat doet de Orde

De orde van advocaten Zeeland-West-Brabant is er voor iedere rechtzoekende die een advocaat nodig heeft. Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van een advocaat. De orde van advocaten Zeeland-West-Brabant heeft de publieke taak hiervoor te zorgen.

 

Meer informatie over de organisatie

 

U kunt in de zoekmachine "Vind uw advocaat" een voor uw zaak geschikte advocaat zoeken. Alle ruim 16.000 advocaten die in Nederland geregistreerd staan, zijn hier te vinden. Treft u iemands naam niet aan in dit zoeksysteem, dan is hij niet officieel ingeschreven als advocaat. Deze persoon mag zich dan geen advocaat noemen.

 

De orde van advocaten Zeeland-West-Brabant waakt ervoor dat iedereen die een advocaat inschakelt erop kan rekenen dat die deskundig, onafhankelijk en integer is. Om dat zoveel mogelijk te waarborgen, zorgt de orde van advocaten Zeeland-West-Brabant ervoor dat advocaten goed worden opgeleid. Daarnaast moeten advocaten zich aan een aantal regels houden. Houden de advocaten zich niet aan die regels, dan zorgt de orde van advocaten Zeeland-West-Brabant ervoor dat ze zich wel aan de regels zullen houden. Desnoods met de hulp van de tuchtrechter. Meer informatie over problemen met uw advocaat.

 

Zo bevordert de orde van advocaten Zeeland-West-Brabant de kwaliteit van de advocatuur en staat de orde pal voor het algemeen belang inhoudend dat iedereen in Nederland - rijk en arm, particulier en ondernemer, schuldig of onschuldig - toegang heeft tot het recht.